04 Mar
04Mar

În Romania sunt acreditați 4 furnizori de servicii de semnătură electronică. Mai există alți doi furnizori care însă oferă semnătura electronice organelor statului român (este vorba de STS și UM 0296 București, aceștia nu oferă însă semnături pentru persoanele fizice)

www.certsign.ro (site disponibil atât în limba română cât și în limba engleză)

digisign.ro (site disponibil atât în limba română cât și în limba engleză)

www.transsped.ro (site disponibil atât în limba română cât și în limba engleză) 

alfasign.ro (site disponibil doar în limba română)

Puteți citi aici despre cât de utilă este semnătura electronică pentru o afacere.

Alte informații oficiale privind funizorii de semnături electronice aici

În principiu toate cele 4 companii oferă atât semnătură electronică de tip cloud cât și semnătură electronică de tip token (un dispozitiv electronic care se aseamănă cu un memory stick). Noi, de principiu, recomandăm dispozitivul pe memory stick care permite un număr nelimitat de semnături electronice (cele în cloud sunt, de regulă, limitate la 100-500 semnături pe an).

De asemenea, toate cele 4 companii oferă atât posibilitatea predării token-ului atât în persoană (la sediul lor) cât și prin curier. 

Legat de identificare, recomandăm identificarea video care împlică într-un prim pas să completați un formular de comandă pe situl furnizorului, ulterior veți încărca documentele de identificarea (carte de identitate, pașaport) iar apoi veți fi programat pentru o sesiune de identificare video în care un operator vă va ruga să deschideți camera video pentru a compara fața dvs cu poza de pe actul prin care v-ați legitimat)


Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.