02 Feb
02Feb

O procură notarială este un act autentic prin care o parte, numită mandant, împuternicește o altă persoană, numită mandatar, să acționeze în numele său. Prin intermediul procurii, mandatarul poate încheia acte juridice, ridica documente, reprezenta mandantul în fața diverselor instituții sau chiar în instanță.

Uneori este nevoie de o procură notarială pentru operațiunile ONRC. Acest lucru vă permite să scutiți drumurile repetate la ONRC, să evitați erorile inerente care apar la depunere acelor de către persoane care nu cunosc toate chichițele formularisticii ONRC și, practic să scutiți timp evitând stresul interacținii cu organele statului. 

Haideți să vedem când ar fi nevoie de procură și când puteți rezolva operațiunile fără procură.

Firma patet.ro depune actele la ONRC în mai multe moduri:

  1. în baza unei împuterniciri pe care o semnați la notariat
  2. în baza unui contrct de prestări servicii încheiat cu dvs. dacă dvs aveți semnătură electronică
  3. prin dumneavoastră  (dacă acceptați să pregătim noi actele iar dvs să le depuneți fizic)

Împuternicirea notarială costă bani suplimentari (plus că trebuie să vă prezentați în fața unui notar). De aceea noi nu o reecomandăm decât în cazuri speciale în care nu aveți semnătură electronică dar vă grăbiți și nu doriți să așteptați prima dată să obțineți semnătura electronică.  

Ca firmă înregistrată oricum veți avea obligația să vă interconectați (imediat după înființare) cu Spațiul Virtual Privat (SPV) prin sistemul e-Factura, și deci oricum veți achizționa o astfel de semnătură electronică, prin urmare nu ar avea sens să mai plătiți Un alt caz este acela în care avem o cesiune iar cel ce cesionează părțile sociale nu are (nevoie) de o semnătură electronică suplimentar.

Metoda recomandată de noi este aceea de a autiliza semnătura electronică. Dacă nu aveți una o puteți comanda de la unul dintre furnizorii de servicii de semnătură electronică acretitați în România, indiferent dacă dvs. sunteți fizic în România sau în străinătate (identificarea video se poate face indiferent de locația dvs). 


Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.